Tältä näyttää Frendit-sarjasta tuttu Courteney Cox, 60 – uskomaton väite Matthew Perrystä

Mitäs hänelle kuuluu nykyään?

17.6.2024 05:30

Näyttelijä Courteney Cox juhli 15. kesäkuuta syntymäpäiväänsä. Hän täytti pyöreät 60 vuotta.

Cox saavutti aikoinaan suuren suosion roolillaan tunnetussa televisiosarjassa Frendit. Sen jälkeenkin menestystä on riittänyt, vaikkei ehkä ihan Hollywoodin terävimmässä kärjessä.

Coxin tunnettuja elokuvia ovat ainakin komedia Ace Ventura – lemmikkidekkari (1994), fantasiakomedia Iltasatuja (2008) ja indie-draama Mothers and Daughters (2016). Lisäksi hän oli mukana supersuosituissa kauhuelokuvissa Scream (1996), Scream 2 (1997) ja Scream 3 (2000).

Cox palasi vielä myöhemminkin Scream-elokuviin, sillä hänet nähtiin vuonna 2022 odotetussa jatko-osassa Scream (2022). Mukaan palasivat myös Neve Campbell ja David Arquette, ja elokuvan ohjasivat Matt Bettinelli-Olpin ja Tyler Gillett.

Elokuva menestyi lippukassoilla, keräten 24 miljoonan dollarin budjetilla 138,9 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Se sai myös positiivisen vastaanoton kriitikoilta. Cox esiintyi uudelleen Scream VI (2023) -elokuvassa, joka niin ikään saavutti vastaavanlaisen taloudellisen menestyksen ja sai hyvän vastaanoton.

Courteney Cox Jim Carreyn kanssa elokuvassa Ace Ventura – lemmikkidekkari (1994)

Cox toimii kameran takanakin, sillä hän omistaa tuotantoyhtiön Coquette Productions, jonka perustivat Cox ja hänen aiempi miehensä David Arquette. Hän työskenteli myös ohjaajana komediasarjassa Puumanainen, jossa hän myös näytteli.

Uskoo Matthew Perryn vierailevan luonaan

Toinen Frendit-tähti Matthew Perry menehtyi viime vuonna. Los Angelesin poliisilaitoksen tutkimuksen mukaan Perry sai suuren annoksen ketamiinia, joka aiheutti hänen kuolemansa. Tähteä jäivät kaipaamaan paitsi lähipiiri ja fanit niin myös hänen Frendit-kollegansa.

Cox väitti toukokuussa, että Perry on kuolemansa jälkeen ”vieraillut luonani paljon”. Näyttelijä sanoi myös aistivansa, milloin Perry on läsnä.

Cox kertoi CBS Sunday Morning -ohjelmassa, että Perry oli ”luultavasti yksi maailman hauskimmista ihmisistä”. Hän kehui myös hänen olleen aito ihminen, joka oli valtavan sydämellinen. Cox oli kiitollinen, että oli saanut työskennellä hänen kanssaan niin monta vuotta.

Alla lueteltuna joitakin triviatietoja Courteney Coxista

Lopetti tupakoinnin miehensä David Arquetten kanssa vähän ennen häitään vuonna 1999. Myönsi polttaneensa 13-vuotiaasta lähtien.

Hänelle maksettiin 350 dollaria roolistaan, kun hänet vedettiin väkijoukosta tanssimaan Bruce Springsteenin kanssa vuoden 1984 musiikkivideossa Dancing in the Dark.

Cox on kokenut elämässään todella koviakin aikoja. Hänellä oli kahdeksan keskenmenoa vuosina 2001-2010 avioliiton aikana David Arquetten kanssa. Hänen ensimmäinen keskenmenonsa tapahtui vuonna 2001, ennen kuin hänen tyttärensä Coco syntyi. Seuraavat seitsemän keskenmenoa tapahtuivat Cocon syntymän jälkeen. Kahdeksas keskenmeno tapahtui elokuussa 2010.

Courteney Cox ja Jennifer Aniston sarjassa Frendit.

Oli kuudennella kuukaudella raskaana, kun hän sai valmiiksi Frendit-sarjan viimeisen kauden (1994) kuvaukset. Hänelle syntyi Coco-niminen tytär, joka on hänen ainoa lapsensa. Hänen paras ystävänsä Jennifer Aniston on Cocon kummi.

Coxille tarjottiin Frendeissä alun perin Rachelin (Aniston) roolia, mutta hän halusi Monicaksi.

Coxilla ei ole tällä hetkellä listattuna tulevia projekteja IMDb-sivustolla. Hänen viimeisin roolinsa on sarjassa Shining Vale, joka on komiikkaa, fantasiaa ja kauhua sekoittava tarina. Sarja kertoo pikkukaupunkiin muuttavasta perheestä, jonka asuinpaikkana on talo, jossa on tapahtunut kauheita hirmutekoja.

Sarjaa tehtiin kaksi kautta, mutta se on nyt lopetettu. Cox nähtiin 16 jaksossa.

Courteney Cox on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä vuoden 2023 Scream-elokuvan traileri.

Lue myös: Natalie Portman on nyt 43-vuotias – tältä petollisen miehen uhriksi joutunut tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia, People

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia