Juoni ja päätähdet selvillä – Tämä kaikki tiedetään Clint Eastwoodin viimeisestä elokuvasta

Kuvaukset alkavat kesällä.

17.4.2023 08:00

Kuten jo aiemmin kerroimme, Hollywood-legenda Clint Eastwood, 92, on päättämässä uransa. Sitä ennen hän kuitenkin tekee vielä yhden elokuvan nimeltä Juror No. 2.

Millaisesta elokuvasta on kyse? Yhdysvaltalaiset elokuvajulkaisut Hollywood Reporter ja Variety ovat nyt kertoneet Eastwoodin viimeisen ohjaustyön yksityskohdista.

Nimi Juror No. 2, suomeksi Valamies numero 2, ei välttämättä ole lopullinen, mutta se ainakin kertoo, että kyseessä on oikeussalidraama. Pääosia esittävät Nicholas Hoult ja Toni Collette.

Elokuva kertoo murhaoikeudenkäynnistä. Houltin esittämä valamies tajuaa, että hän on saattanut aiheuttaa uhrin kuoleman. Hän joutuu tekemään vaikean valinnan. Olisiko paljastettava totuus ja tunnustettava syyllisyytensä vai yrittäisikö manipuloida valamiehistöä, jotta ei joutuisi itse tuomituksi.

Collette esittää elokuvan syyttäjää.

Brittiläinen Hoult, 33, tunnetaan muun muassa X-Men-elokuvasarjasta sekä elokuvista Poika ja Tolkien. Hänet nähdään Nicolas Cagen rinnalla juuri teattereihin tulleessa vampyyrielokuvassa Renfield.

Australialaissyntyinen Collette, 51, tunnetaan muun muassa elokuvista Kuudes aisti, Little Miss Sunshine ja Hereditary.

Elokuvan käsikirjoituksen on kirjoittanut Jonathan Abrams, jolla ei ole merkittäviä aikaisempia meriittejä.

Kuvausten on määrä alkaa kesäkuun puolivälissä. Toukokuun 31. päivä syntynyt Eastwood on tuolloin jo 93-vuotias. Ohjaamisen lisäksi hän toimii tuottajana. Juror No. 2 on useimpien Eastwoodin elokuvien tapaan Warner Bros. -studion tuotanto.

Eastwood tunnettiin ensin näyttelijänä muun muassa elokuvissa Hyvät, pahat ja rumat ja Likainen Harry. Sittemmin hän siirtyi ohjaamaan ja on näytellyt usein elokuvissaan myös pääosaa.

Eastwood on voittanut kaksi Oscaria parhaasta ohjauksesta elokuvilla Armoton ja Million Dollar Baby. Molemmista elokuvista hän sai myös vuoden parhaan elokuvan Oscarin. Näyttelemisen, ohjaamisen ja tuottamisen lisäksi hän on myös säveltänyt musiikkia elokuviinsa.

Eastwoodin edellinen elokuva Cry Macho ilmestyi vuonna 2021.

Lue myös: Clint Eastwoodin ohjaustöitä on paha pistää järjestykseen, mutta tämä nousee kyllä korkealle

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia