Tämän takia Marvel menetti huippuohjaajansa

Perjantaina saatiin Marvelilta tiedotus, jossa kerrottiin, että kokonaiset kahdeksan vuotta Ant-Man-elokuvaa valmistellut Edgar Wright on jättänyt projektin. Uutinen yritettiin dumpata vähin äänin ilmoille, ja studio halusi painottaa, että kyseessä oli molempien osapuolien sovussa tehty ratkaisu.

Taustalla on kuitenkin pitkään jatkunut vääntö käsikirjoituksesta, jota Wright ja Joe Cornish olivat kirjoittaneet jo vuosia. Marvel halusi yhdistää omilla jaloillaan seisovan Ant-Man-elokuvan enemmän ja enemmän muihin Marvel-elokuviin ja Marvel-universumiin. Wright ja Cornish yrittivät pitkään muokata käsikirjoitusta enemmän studiota miellyttävään suuntaan, mutta lopulta tämä ei ilmeisesti riittänyt.

Saatuaan uusimman version Wrightin ja Cornishin käsikirjoituksesta, antoi Marvel sen jollekin studion sisäiselle käsikirjoittajalle, joka teki työtä käskettyä ja muokkasi elokuvan juuri sellaiseksi kuin Marvel halusi. Latino Review’n mukaan Wright vihasi uutta käsikirjoitusta ja ilmoitti saman tien lähtevänsä projektista.

Huhujen mukaan päätös käsikirjoituksesta tuli Marvelin omistajilta, Disneyltä ja Alan Hornilta, asti.

Tähtinäyttelijät Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Michael Peña, Patrick Wilson ja Corey Stoll ovat yhä kiinnitettyinä projektiin, eivätkä sopimuksen mukaan voi lähteä, oli ohjaaja kuka tahansa.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät jutut