Tampereen elokuvajuhlilta vedetään pois venäläisiä elokuvia – Festivaali alkaa keskiviikkona

Tampereen elokuvajuhlat reagoi Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan.

8.3.2022 13:59

Maailman suurimpiin lyhytelokuvafestivaaleihin kuuluva Tampereen elokuvajuhlat järjestetään 52. kerran 9.–13.3.

Vuoden 2022 ohjelmistoon on koottu yli 60 näytöstä kotimaisia ja kansainvälisiä lyhytelokuvia sekä pitkiä dokumenttielokuvia.

Elokuvanäytösten lisäksi festivaalin aikana järjestetään lukuisia keskustelutilaisuuksia, ammattilaistapahtumia sekä iltabileitä.

Festivaalin tapahtumapaikkoina ovat muun muassa Cine Atlas, Arthouse Cinema Niagara, Finlaysonin alue, Tampereen tuomiokirkko ja Hiedanranta. Lisäksi osa festivaalin ohjelmistosta on katsottavissa myös verkossa.

Tampereen elokuvajuhlat reagoi Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan vetämällä ohjelmistosta pois kolme Venäjän valtion rahoittamaa lyhytelokuvaa.

Ohjelmistoon jätetään neljä riippumatonta venäläistä lyhytelokuvaa: kansainvälisen kilpailun Danila Kulinin Cosmonauts (Venäjä 2020) ja Mikhail Zheleznikovin Reviziya (Venäjä 2020) sekä What the VAFT? -näytöksen Ksenia Bashmakovan Nobody’s Fly (Venäjä 2018) ja Iona Roisinin Muistatko (A Method) (Suomi, Venäjä 2019). Kaikki festivaalin näytökset pystytään järjestämään suunnitellusti ohjelmamuutoksista huolimatta.

– Pidämme tässä tilanteessa tärkeänä, että myös venäläisen opposition ääni pääsee festivaalillamme kuuluviin. Tilanne on vaikea kaikille, eikä se ole elokuvantekijöiden syytä, festivaalijohtaja Jukka-Pekka Laakso sekä toiminnanjohtaja Riina Mikkonen linjaavat.

Tampereen elokuvajuhlat lahjoittaa sunnuntaina 12.3. esitettävän Palkitut elokuvat 5 -näytöksen tuotot Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Festivaalin myyntipisteillä sekä ammattilaisvieraiden kohtaamispaikka festivaalikeskuksessa on Suomen Punaisen Ristin keräyslippaita koko festivaalin ajan.

Festivaalin verkkonäytöksiin voi lunastaa lippuja Festival Shopista sekä Festhome TV -alustalta keskiviikosta 9.3. lähtien. Lisätietoja festivaalin verkkosivuilla.

Lisää luettavaa