Tänään tv:ssä: Suosikkikoomikko pakenee tylsää arkeaan hurjiin kuvitelmiin –  ”Erikoinen yhdistelmä komediaa, draamaa ja fantasiaa”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut Walter Mittyn ihmeellinen elämä.

21.4.2018 06:27

Suosikkikoomikko Ben Stiller toimii sekä ohjaajana että pääosan esittäjänä elokuvassa, joka on erikoinen yhdistelmä komediaa, draamaa ja fantasiaa.

Stillerin esittämä Walter Mitty on päiväunia näkevä mies, joka pakenee tylsää arkeaan hurjiin fantasioihin.

Haaveissaan Walter pystyy monenlaisiin romanttisiin sankaritekoihin. Hän pelastaa vanhuksen räjähtävästä rakennuksesta tai kiipeää jäätikön huipulle. Tosielämässä hän ei kuitenkaan uskalla edes pyytää viehättävää kollegaansa Cheryliä (Kristen Wiig) treffeille.

Walter joutuu kuitenkin ryhtymään tositoimiin myös arkitodellisuudessa. Kun Walterin ja Cherylin työpaikka on uhattuna, hän joutuu lähtemään kohti suurta kansainvälistä seikkailua, joka osoittautuu paljon ihmeellisemmäksi kuin hänen hurjimmatkaan kuvitelmansa.

Walter Mittyn ihmeellinen elämä perustuu James Thurberin samannimiseen novelliin vuodelta 1939, joka on filmattu aiemminkin. Vuonna 1947 ilmestyneessä elokuvassa nimihenkilöä esitti Danny Kaye. Uusi elokuva oli pitkään tekeillä. Jo 1990-luvulla päärooliin oli ehdolla Jim Carrey. Myöhemmin päähenkilön viittaa sovitettiin Owen Wilsonille, Sacha Baron Cohenille ja Johnny Deppille, ennen kuin Stiller sai pääroolin ja lupautui myös ohjaamaan elokuvan.

Walter Mittyn äitiä esittää legendaarinen Hollywood-tähti Shirley MacLaine. Toisessa merkittävässä sivuroolissa nähdään Sean Penn.

Walter Mittyn ihmeellinen elämä esitetään Suomen tv-ensiesityksenä Sub-kanavalla lauantaina 21.04.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia