Tänään tv:ssä: Yksi kaikkein aikojen suosituimpia komedioita – nostalginen ysärileffa kestää monta katselukertaa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1990 valmistunut Yksin kotona.

3.2.2018 06:27

Nykymittapuun mukaan todellinen jenkkisuurperhe matkustaa Pariisiin jouluksi. Kun jaloissa vilisee tenavia huomattavasti enemmän kuin on järkevää, ei ole ihmekään, että yksi jää joukosta pois. Ison omakotitalon isännäksi jäänyt tenava nauttii omasta rauhastaan, kunnes korskeaa lähiötä tyhjentävä rosvopari iskee silmänsä irtaimistoon. Alkusäikähdyksen jälkeen ipana alkaa taistella vastaan niin kuin sadististen piirrettyjen kasvattama lapsi vain voi.

Nuori Macaulay Culkin tekee erinomaista työtä tukenaan käsikirjoitus, joka lapsenomaisen logiikan mukaan pitää mahdottomuuksia itsestään selvinä, ja pelottavia asioita ovat sellaiset, joihin aikuinen ei välttämättä kiinnittäisi huomiota.

Yksin kotona on yksi kaikkien aikojen suosituimpia komedioita. Noin 476 miljoonan dollarin lipputulot kerännyt hitti piti hallussaan tuottoisimman komediaelokuvan ykköstilaa Yhdysvalloissa vuoteen 2011 saakka, jolloin Kauhea kankkunen 2 meni edelle lipputuloissa. Yksin kotona on saanut neljä jatko-osaa, tosin vain kakkososassa on samat pääosanäyttelijät kuin alkuperäisessä.

Yksin kotona esitetään Subilla lauantaina 03.02.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa