Tänään tv:ssä: A-sarjan toimintaelokuva vuodelta 2010 – Ammattisotilaat ryhtyvät palkkasotureiksi

IMDb-arvosana 6,7.

11.2.2024 08:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2010 valmistunut vauhdikas seikkailuelokuva The A-Team, joka perustuu Suomessakin 80-luvulla esitettyyn suosittuun televisiosarjaan.

Elokuvassa nähtävä tiimi koostuu entisistä Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen ammattisotilaista, jotka ovat ryhtyneet palkkasotureiksi. Kolme tiimin jäsenistä on pidätetty rikoksesta, jota he eivät ole tehneet. Heidät on tämän takia julistettu sotarikollisiksi. Nyt he joutuvat yhdistämään voimansa puhdistaakseen maineensa.

Ryhmän johtajana, paksua sikaria tupruttelevana eversti Hannibal Smithinä nähdään Oscar-palkittu Liam Neeson. Hannibal on ryhmän aivot ja arvostettu johtaja. Hän puhuu useita kieliä sujuvasti ja inhoaa valehtelijoita.

Tiimin naistennaurattajaa Templeton ”Face” Peckiä esittää Bradley Cooper, joka teki läpimurron menestyskomediassa Kauhea kankkunen. Face pitää naisista ja kalliista puvuista. Hän tekee kepposia mutta inhoaa tulla huijatuksi.

B.A. ”Bad Attidude” Baracasin roolissa nähdään Quinton ”Rampage” Jackson, joka tunnetaan paremmin nyrkkeilijänä ja ammattitappelijana. Alkuperäisessä sarjassa Baracasia näytteli legendaarinen Mr. T, myöskin ammattipainija.

H.M. ”Howling Mad” Murdockia esittää elokuvasta District 9 tuttu Sharlto Copley. Murdock on A-Teamin sekopää. Kukaan ei tiedä, onko tämä taitava helikopterilentäjä todellisuudessa hullu, mutta vakuuttavasti hän ainakin roolinsa esittää.

Naispääosassa nähdään Jessica Biel.

Elokuvan on ohjannut Joe Carnahan, joka tunnetaan tyylikkäistä toimintaelokuvista Narc ja Smokin’ Aces.

The A-Team nähdään Star Channelilla neljä kertaa:

  • Su 11.02.2024 klo 21.00
  • Ti 13.02.2024 klo 23.00
  • La 17.02.2024 klo 00.30,
  • Su 18.02.2024 klo 03.20

Elokuvan voi katsoa myös Disney Plussasta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa