Tänään tv:ssä: Älä odota jatko-osaa – tämä elokuva pilasi Ridley Scottin ja Russell Crowen välit

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2010 valmistunut Robin Hood – varkaiden ruhtinas.

Ridley Scottin seikkailudraama Robin Hood on realistinen ja älyllinen tulkinta usein kerrotusta sankarilegendasta. Tarkkaan taustoitettu ja taidolla lavastettu ja puvustettu elokuva luo elävää kuvaa keskiajan Englannista, mutta sen keskeiset henkilöhahmot jäävät etäisiksi.

Robin Longstride (Russell Crowe) on palaamassa ristiretkeltä kuningas Rikhard Leijonamielen (Danny Huston) joukoissa. Kuningas murhataan Ranskassa, ja Robin tovereineen matkustaa Englantiin peitenimien suojissa. Sattumat johdattavat Robinin Nottinghamin kylään kauniin ja voimakastahtoisen lady Marionin (Cate Blanchett) hoteisiin ja riistettyjen kyläläisten henkiseksi johtajaksi.

Robin Hood sai ristiriitaisen vastaanoton, ja suunniteltu jatko-osa jäi tekemättä. Useita elokuvia yhdessä tehneet Russell Crowe ja Ridley Scott riitelivät tuotannon aikana, ja lopputuloksena oli IMDb:n mukaan välirikko. Crowe ja Scott ovat tehneet Robin Hoodin lisäksi yhdessä elokuvat Gladiator, Mainio vuosi, American Gangster ja Valheiden verkko.

Robin Hood esitetään Subilla sunnuntaina 13.08.2017 klo 21.00. Katso traileri alta.