Tänään tv:ssä: Digiefektejä ei tämän leffan kuvauksissa käytetty, ja lopputulos on harvinaisen todentuntuista huipputoimintaa

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2004 valmistunut Medusan isku.

2.5.2019 06:30

Medusan isku jatkaa suoraan siitä, mihin kaksi vuotta aiemmin valmistunut Medusan verkko lopetti.

Matt Damonin tulkitsema entinen CIA:n huippusalamurhaaja Jason Bourne ja Franka Potenten esittämä Marie ovat vetäytyneet Intiaan. Bourne jatkaa piileskelyä ex-työnantajaltaan sekä yrittää avata lukittua muistiaan. Joku kuitenkin lavastaa hänet syylliseksi kahden agentin murhaan Berliinissä, mikä pakottaa parin esiin maan alta. Lisäksi Bournen menneisyydessä on selvittämättömiä tekoja, jotka kirkuvat synkkää ulostuloa.

Ohjaaja Paul Greengrass suosii tiukkoja lähikuvia Damonin tummanpuhuvista kasvoista, mikä sopii erinomaisesti yhteen tarinan psykologisen ulottuvuuden kanssa. Medusan verkko ei piirtänyt perinteistä kuvaa agenttisankarista, ja Medusan isku menee vielä astetta pidemmälle.

Dokumentaristina uransa aloittanut Greengrass käyttää hillittyä väripalettia ja käsivarakameraa, mikä tuo elokuvaan realismin tuntua. Toimintakohtauksissa on viimeiseen asti vältetty digitaalisia tehosteita, ja vaaralliseltakin näyttävät kohtaukset on tehty oikeasti.

Nyt Jason Bourne nähdään paholaismaisia töitä menneisyydessään tehneenä ja niiden vuoksi kärsivänä antisankarina, jonka mieli ja muisti ovat pirstaleina. Ainoa, mikä on jäljellä, on partaveitsen terävä kyky reagoida sekä tarve kohdata omat demonit ja tehdä sovitus. Jason Bourne onkin niin vakava sankari, että hän ei hymyile kertaakaan koko elokuvassa – ainoa hymy nähdään Bournea esittävässä valokuvassa.

Medusan isku esitetään TV5-kanavalla torstaina 02.05.2019 klo 21.00. Ja hieman nurinkurisesti eilen nähty elokuvasarjan ensimmäinen osa Medusan verkko nähdään melkein heti kakkososan jälkeen klo 23.05. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa