Tänään tv:ssä: ”Ei päästä katsojaa helpolla” – Menestyksekkään elokuvasarjan parhaita osia

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut X-Men: Days of Future Past.

Kaksi ensimmäistä X-Men-tuotantoa ohjannut Bryan Singer palasi elokuvasarjan pariin Days of Future Past -elokuvalla, joka on järjestyksessä seitsemäs X-Men-filmatisointi, jos kaksi Wolverine-seikkailua lasketaan mukaan.

Days of Future Pastin tarina on monimutkainen. Siinä hypitään kahdella aikatasolla, ja osasta henkilöitä nähdään sekä tulevaisuuden että menneisyyden versio. Wolverinen, Mystikon ja Magneton lisäksi mukaan tulee uusiakin hahmoja, kuten hillittömästi vipeltävä Elohopea.

Laajasta henkilökaartista ja monitasoisesta tarinasta aiheutuu myös elokuvan ongelma. Jos ei tunne sarjakuvaa ja aikaisempia elokuvia, niin tarinaan on vaikea hypätä mukaan. Toisaalta elokuvassa on selkeästi kunnioitettu alkuperäistä sarjakuvaa ja sen maailmaa. Lopputulos on ajattelevan ihmisen supersankarifilmatisointi, joka ei päästä katsojaa helpolla.

X-Men: Days of Future Past nähdään Suomen tv-ensiesityksenä Subilla lauantaina 12.01.2019 klo 21.00. Uusinta maanantaina 14.01.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat