Tänään tv:ssä: ”Ei romanttinen eikä hauska” Niminäyttelijät eivät pelasta vuoden 2002 komediaa

Episodin tähdet ★★

14.2.2024 06:30

Vuonna 2002 valmistunut romanttinen komedia Kahden viikon iskuaika kertoo idealistisesta lakinaisesta (Sandra Bullock) joka kyllästyy miljonääriesimieheensä (Hugh Grant) ja irtisanoutuu, jolloin rakkaus astuu kuvaan.

Lucy Kelson on aina halunnut pelastaa maailman ja taistellut idealisminsa puolesta. Hyväpalkkainen miljonäärin avustamistyö ei tarjoa tähän mahdollisuuksia, ja katseltuaan tilannetta vuoden hän antaa upporikkaalle esimiehelleen George Wadelle irtisanoutumisilmoituksen, kahden viikon irtisanomisajalla.

Vasta tämän jälkeen, Georgen yrittäessä kaikin keinoin saada Lucyn jäämään palvelukseensa, molemmat huomaavat toistensa tärkeyden toisilleen ja rakkaus alkaa hiipiä kuvaan mukaan.

Marc Lawrencen kirjoittaman ja ohjaaman romanttisen komedian pahin ongelma on se, että se ei ole erityisen romanttinen eikä varsinkaan hauska. Päähenkilöissä ei ole riittävästi sähköä ja särmikkyyttä kannattelemaan elokuvaa.

Elokuvan myös tuottanut Sandra Bullock on Sandra Bullock, kovinkaan suurta eroa hänen aiempiin rooleihinsa ei ole havaittavissa. Hugh Grant on niin ikään etupäässä oma itsensä, kuitenkin siten että miljonäärin eksentrisyyden korostamiseksi hänen kampauksensa on tällä kertaa normaalia sotkuisempi.

Suurkaupunki New York antaa tarinalle värikkään, modernisti sykkivän taustan. Hyvä, kauniisti väritetty kohtaus, jossa Lucy ja George lentävät helikopterilla Manhattanin yläpuolella sen kauneimpia pilvenpiirtäjiä ihaillen, on kuin jostakin toisesta, huomattavasti paremmasta elokuvasta.

Kahden viikon iskuaika esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ke 14.02.2024 klo 21.00, TV5
  • Su 18.02.2024 klo 18.05, FRII
  • Ti 20.02.2024 klo 00.00, TV5

Arvio: Jukka Halttunen, DVD Hohto 2/2003.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa