Tänään tv:ssä: Vuoden 2004 tieteisseikkailu oli näyttävä ja kallis tuotanto – Dvd-myynnin ansiosta elokuvasarjaa pystyttiin jatkamaan

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2004 valmistunut Riddickin aikakirja.

16.1.2019 06:30

Tieteistoimintaseikkailu Pimeän uhka aloitti Riddick-elokuvasarjan, jonka toisessa osassa Vin Dieselin esittämä vankikarkuri pakenee häntä jahtaavia palkkionmetsästäjiä ja sekaantuu planeettoja tuhoaviin uskonnollisiin fundamentalistiverkostomarkkinoijiin.

Kyseiset kuoleman kautta saavutettavaa Underverse-ulottuvuutta palvovat valloittajat kulkevat planeetalta toiselle käännyttäen niiden asukit tai tuhoten kieltäytyjät.

Uskonnolliset filosofiat unohdetaan aika pian, ja koko elokuva koostuu erilaisista planeetalta toiselle loikkivista takaa-ajo- ja pelastuskohtauksista. Ne ovat näyttäviä ja hengästyttäviäkin, kun ylivoimaisen vihollisen lisäksi on taisteltava aikaa vastaan.

Ohjauksesta vastaa ykkösosan tapaan David Twohy. Keskushahmoa esittävän Vin Dieselin lisäksi elokuvassa näyttelevät muun muassa Judi Dench, Karl Urban ja Thandie Newton.

Riddickin aikakirja oli kallis tuotanto, jonka taloudellinen menestys jäi odotettua heikommaksi. Dvd-tallennemyynti nosti kuitenkin elokuvan kuiville.

Elokuvasarjan kolmas osa, yksinkertaisesti nimetty Riddick, ilmestyi vuonna 2013. Neljäs osa on tekeillä.

Riddickin aikakirja esitetään TV5-kanavalla keskivikkona 16.01.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia