Tänään tv:ssä: Ensimmäistä kertaa Suomen kanavilla – Tom Cruise ja Russell Crowe hirviöseikkailussa, joka floppasi pahasti

IMDb-arvosana 5,4.

10.10.2020 06:30

Disneyn ja Warner Brothersin tapaan Universalilla ei ole omaa supersankarigalleriaa (Marvel/DC), mutta heillä on jotain vastaavaa.

Jo 1930-luvulla Universal yhdisti hahmoja eri elokuvissa. Frankenstein, Dracula, näkymätön mies ja muumio ovat vain osa tätä hirviögalleriaa, johon studio omistaa oikeudet. The Mummyn piti olla ensimmäinen nykyaikaan sijoittuva Dark Universe -elokuva.

Elokuva floppasi lippuluukuilla sen verran pahasti, että uutta Dark Universe -elokuvasarjaa ei syntynyt. Blumhouse-yhtiön huomattavasti pienemmällä budjetilla tuotettu tämän vuoden The Invisible Man tavallaan kuuluu samaan sarjaan, mutta se on täysin itsenäinen elokuva.

The Mummyn pääosaan kiinnitettiin Tom Cruise, eli heikon menestyksen syyt ovat jossain muualla. Esimerkiksi käsikirjoituksessa, sillä The Mummy ei oikein tiedä mitä se haluaa olla.

Elokuva ei ole lainkaan pelottava, toimintakohtaukset ovat epäselviä ja nimihahmokin taustatarinaa myöten tylsä. Sivuosassa nähtävän Russell Crowen hahmo tarjoaa leffan kiinnostavinta antia.

The Mummy nähdään nyt Suomen television ensiesityksenä. Se esitetään viikon sisällä kolme kertaa

  • TV5: La 10.10.2020 klo 21.00
  • Kutonen: To 15.10.2020 klo 21.00
  • TV5: La 17.10.2020 klo 00.10

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia