Tänään tv:ssä: Bensankatkuinen huippuleffa vuodelta 2013 – nousi yllättäen IMDb:n parhaiden leffojen listalle

IMDb-arvosana 8,1.

Tositarinaan perustuva Rush (2013) kertoo kahden F1-kuskin keskinäisestä kilpailusta.

James Hunt (Chris Hemsworth) on komea englantilainen playboy ja Niki Lauda (Daniel Brühl) järjestelmällinen itävaltalainen taituri.

Menestysohjaaja Ron Howardin (Da Vinci -koodi, Kaunis mieli) elokuva esittelee kuskien persoonallisia tyylejä, rakkauselämää ja huikeaa vuoden 1976 kautta.

Molemmat ovat valmiit uhraamaan kaiken maailmanmestaruuden eteen. Virheisiin ei ole varaa, sillä epäonnistumisen hinta on kuolema.

Niin urheiluelokuvia yleensä kuin kilpa-ajoon ja kuolemanpelon ylittämiseen keskittyviä elokuvia on aina tehty sekä silkaksi viihdykkeeksi että yleisöä kannustavaksi innostuksen lähteeksi.

Rush ei onneksi lankea lajinsa puuduttavaan ihannointiin vaan muistuttaa katsojia heti alkuhetkillä moottoriurheilun synkästä ja hengenvaarallisesta puolesta.

Riskien laskelmointi sekä fyysisen ja psyykkisen kestävyyden äärirajoilla tasapainoileminen ovat alati läsnä ja pitävät jännityksen yllä, vaikka kuskien kohtalon tietäisikin etukäteen.

Sivuosissa näyttelevät Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara ja Pierfrancesco Favino.

Elokuva sai hyvän vastaanoton sekä kriitikoilta että leffafaneilta. Rush on Internet Movie Databasen käyttäjien mielestä kaikkien aikojen 236. paras elokuva!

Rush esitetään nyt televisiossa neljä kertaa:

  • La 29.01.2022 klo 00.50, Nelonen
  • Ti 01.02.2022 klo 21.00, Hero
  • Pe 11.02.2022 klo 21.55, Hero
  • Su 13.02.2022 klo 11.40, Hero

Elokuva on tällä hetkellä katsottavissa myös suoratoistona seuraavista palveluista: Prime Video, Elisa Viihde Viaplay, Ruutu+.

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat