Tänään tv:ssä: Haamuraja rikki ennätysajassa – Vuoden 2006 seikkailuhitti teki kovan tempun

IMDb-arvosana 7,3.

Vuonna 2003 valmistunut Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous oli viihdyttävä merirosvoseikkailu, jossa sekoitettiin sopivassa suhteessa huumoria, seikkailua, fantasiaa ja jännitystä.

Saman tuotantoryhmän käsissä syntynyt jatko-osa Kuolleen miehen kirstu (2006) jatkaa siitä, mihin ensimmäinen osa päättyi.

Neuvokkaan Will Turnerin (Orlando Bloom) ja valloittavan Elizabeth Swannin (Keira Knightley) on sännättävä kapteeni Jack Sparrow’n (Johnny Depp) perään, kun mies yrittää estää ikuisen kirouksen hankkimalla käsiinsä Kuolleen miehen kirstun.

Kuolleen miehen kirstusta tuli suurmenestys. Se oli vuoden 2006 eniten tuottanut elokuva rikkoen useita lippukassaennätyksiä.

Siitä tuli kaikkien aikojen kolmas elokuva, joka rikkoi miljardin dollarin haamurajan koko maailman lipputuloissa, ja se tapahtui vielä ennätyksellisessä 63 päivässä.

Sittemmin ennätys on rikottu jo monta kertaa, mutta vuonna 2006 miljardi dollaria oli saavutus, johon oli pystynyt vain Titanic ja Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu.

Kuolleen miehen kirstun esittää Nelonen tiistaina 07.12.2021 klo 21.00. Katso traileri alta.

YouTube video

 

Aiheeseen liittyvät jutut