Tänään tv:ssä: Harvinaisen tyylikäs toimintafantasia ei sovi herkimmille katsojille – ”Sisältää raakoja ja verisiä kohtauksia”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2011 valmistunut Immortals.

29.1.2018 05:05

1990-luvun alussa musiikkivideoita tehnyt Tarsem on osoittanut kykynsä lumoavien kuvien luojana – alkaen jo R.E.M:lle tehdystä Losing My Religion -videosta. Intialaissyntyinen ohjaaja yhdistelee intialaisten musikaalien väriloistoa ja hulmuavia kankaita uskonnolliseen kuvastoon ja maalaustaiteen mestariteokseen. Sen luulisi sopivan täydellisesti megalomaaniseen tarinaan, jossa ylijumala Zeus (Luke Evans) valitsee Theseus-nimisen ihmisen (Teräsmiehen roolista tuttu Henry Cavill) pelastamaan maailman titaanien hyökkäykseltä.

Moinen kuvasto voisi helposti mennä ylilyönnin puolelle, mutta Tarsem on onnistunut ylläpitämään tyylitajua – silloinkin, kun elokuvan käsikirjoitus ja näyttelijäsuoritukset eivät muuten tukisi tarinaa kuten miehen debyyttiohjauksessa The Cell. Theseuksen vastaparina Immortalsissa on Mickey Rourken esittämä kuningas Hyperion, joka etsii maagista jousta vapauttaakseen jumalia vastustamaan kykenevät titaanit. Loppuselvittelyn kuvasto ei kauneudestaan huolimatta sovi herkemmille silmille, sillä mukana on raakoja ja verisiä kohtauksia.

Immortals esittään Hero-kanavalla maanantaina 29.01.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa