Tänään tv:ssä: ”Helposti maailman paras omassa genressään” – Vuonna 1985 ilmestyi klassikko, josta ei yksinkertaisesti saa tarpeekseen

IMDb-arvosana 8,5.

22.1.2023 08:00

Vuonna 1985 valmistunut Paluu tulevaisuuteen on kiistämätön klassikko, jonka voi helposti nimetä kaikkien aikojen parhaaksi aikamatkailuelokuvaksi.

Se on päässyt myös parhaitten tieteiselokuvien listalle, vaikka se loppujen lopuksi on pikemminkin teinikomedia.

Maailman suurin elokuvalehti Empire nosti sen kaikkien aikojen Top 500 -listassaan sijalle 23.

Leffatrilogian ensimmäisessä osassa Michael J. Foxin esittämä Marty McFly tempautuu seikkailuun 1950-luvulle, vanhempiensa nuoruuteen. Tämän mahdollistaa autosta tehty aikakone, joka on erikoisen keksijän (Christopher Lloyd) käsialaa.

Marty joutuu tekemään kaikkensa, jotta hänen vanhempansa löytäisivät toisensa ja hän itse saisi mahdollisuuden syntyä tulevaisuudessa.

Paluu tulevaisuuteen oli yksi 1980-luvun suurimpia hittejä ja teki Michael J. Foxista tähden. Ohjaaja Robert Zemeckis teki elokuvalle myös kaksi jatko-osaa.

Paluu tulevaisuuteen nähdään AVAlla sunnuntaina 22.01.2023 klo 21.00. Elokuva löytyy myös seuraavista suoratoistopalveluista: Prime Video, Elisa Viihde Viaplay, Ruutu.

Katso alta yksi elokuvan legendaarisista kohtauksista.

Lue myös: Johnny Deppiä ei kelpuutettu Paluu tulevaisuuteen -elokuvan pääosaan – Ikonisen elokuvasarjan taustalta paljastuu hämmästyttäviä faktoja

Lisää luettavaa