Tänään tv:ssä: Hengästyttävän tehokas trilleri, jonka maailmankuva on kyseenalainen

IMDb-arvosana 6,8.

Vuonna 2015 valmistuneen No Escapen päähenkilö on Owen Wilsonin esittämä insinööri-isä, joka muuttaa perheineen työn perässä Kaukoitään. Nimettömäksi jäävässä maassa alkaa saman tien verinen vallankaappaus, eikä kukaan ole turvassa verenhimoisilta kapinallisilta.

Kauhuelokuvilla mainetta hankkineet elokuvantekijäveljekset Drew ja John Erick Dowdle (Devil, As Above/So Below) ovat tehneet trillerin, jonka alkupuoli on suorastaan hengästyttävän tehokas. Katsojan hengitys tasaantuu puolivälin jälkeen, mutta intensiteetti pysyy loppuun saakka korkealla.

Jännityksen nostatuksessa No Escape on malliesimerkki, mutta ongelmalliseksi elokuvan tekee sen perusasetelma. Eksoottisesta Aasian maasta tehdään inhottava paikka. Grillissä paistuu koira, ja ainut kioskista saatava amerikkalainen lehtikin on kolme päivää vanha. Ja mikä pahinta, paikalliset asukkaat ovat murhanhimoisia raakalaisia.

Pierce Brosnanin roolihahmo yrittää tasoittaa asetelmaa puheella, jossa syyttävä sormi kääntyy länsimaiden suuntaan, mutta se ei pelasta vaikutelmaa, että No Escapen maailmankuva on kyseenalainen.

No Escape esitetään Nelosella perjantaina 20.11.2020 klo 23.45. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat