Tänään tv:ssä: Hollywood-legenda Kirk Douglasin parhaita rooleja – Aikoinaan heikosti menestynyt elokuva on nykyään klassikko

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1951 valmistunut Tuhansien silmien edessä.

Tuhansien silmien edessä on helmikuussa 103-vuotiaana kuolleen Kirk Douglasin arvostetuimpia elokuvia.

Se on kertomus lehtimiehestä, joka näkee menestystarinan kaivosonnettomuudessa ja synnyttää valtavan mediasirkuksen maan uumenissa loukkuun jääneen miehen kohtalosta.

Ohjauksesta vastaa toinen Hollywood-legenda Billy Wilder (Auringonlaskun katu, Piukat paikat, Poikamiesboksi).

Tuhansien silmien edessä ei omana aikanaan ollut suuri menestys. Elokuvan alkuperäinen nimi Ace in the Hole vaihdettiin nimeksi The Big Carnival, jotta siitä olisi tullut houkuttelevampi, mutta suuri yleisö ei elokuvaa löytänyt.

Kriitikotkaan eivät elokuvalle aluksi lämmenneet mutta vuosien myötä siitä on tullut arvostettu klassikko. Se on lisätty Yhdysvaltain kansalliseen elokuva-arkistoon (National Film Registry), jonne valitaan kulttuurillisesti, historiallisesti tai esteettisesti merkittäviä elokuvia.

Esimerkiksi Empire-lehden laajassa Top 500 -äänestyksessä se oli sijalla 385, kun listattiin kaikkien aikojen parhaita elokuvia.

Tuhansien silmien edessä esitetään Yle Teemalla torstaina 06.08.2020 klo 21.00. Areenassa 13 päivää. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät jutut