Tänään tv:ssä: Huomio kaikki huonojen elokuvien ystävät – Tämä jäätävän huono tieteisseikkailu on juuri teitä varten

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut Jäätikön uhka.

13.10.2018 06:30

Halpatuotantoja tehtailevan Asylum-yhtiön tieteisseikkailussa amerikkalaisperhe on lomailemassa Egyptissä. Valtavat maanjäristykset aiheuttavat mannerlaatan halkeamisen, ja uusi jääkausi on alkamassa.

Alkuperäisellä nimellään Age of Ice dvd:nä ilmestynyt elokuva otettiin käsittelyyn Episodin Kauheus on katsojan silmissä -palstalla numerossa 4/2015. Seuraavassa Jouni Vikmanin analyysi elokuvasta.

”Juuri kun kuvittelee, ettei Asylum-studio voi alittaa rimaansa ja tehdä aikaisempia halpiksiaan kökömpää ja halvempaa elokuvaa, ilmestyy Age of Ice!

Asylum-tuotantojen vakiopahis, mitä tahansa tarvittaessa aiheuttava vulkaaninen toiminta, saa Egyptissä aikaiseksi lumimyrskyn, joka on missä tahansa muualla tapahtuvaa lumimyrskyä vaikuttavampi, koska, niinku, Sahara! Paikalliset tappavat itseään tyhmyyttään, kun amerikkalaiset pelastavat itseään Saharan vuorilla ja niiden kaivoskäytävissä.

Lumiaavikot on kuvattu peltoaukeilla ja parkkipaikoilla, eikä kenenkään pidä kiinnittää huomiota taustalla häämöttäviin puurajoihin ja rakennuksiin, koska hitto soikoon Sahara!

Age of Ice on mittapuu, jonka mukaan rakkaus todella huonoja elokuvia kohtaan testataan. Se on tarkoitettu ihmisille, jotka nauttivat, kun muutaman askeleen mittainen matka turvaan on venytetty paria kuvakulmaa vaihtelemalla minuuttien mittaiseksi kameroiden täristessä maanjäristyksen merkiksi. Tai kun pyramidin kylkeä juuri pulkkamäkeä laskeneet ihmiset valittavat korkeiden paikkojen puutteen aiheuttamaa puhelinsignaalin saamisen vaikeutta.”

Jäätikön uhka esitetään FOX-kanavalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 01.40. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa