Tänään tv:ssä: Huonoin Indiana Jones -seikkailu ilmestyi vuonna 2008 – Olisiko seuraavaksi tulossa jotain parempaa?

IMDb-arvosana 6,2.

1.12.2022 06:30

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2008 valmistunut Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta.

Arkeologisankari Indiana Jones (Harrison Ford) suuntaa yhdessä moottoripyöräilijänuorukaisen (Shia LaBeouf) kanssa Etelä-Amerikkaan legendaarisen kristallikallon jäljillä. Aarteen joutuminen vääriin käsiin voisi saattaa maailmanrauhan vaakalaudalle.

Monet ajattelivat elokuvan ilmestyttyä, että se jää Harrison Fordin viimeiseksi esiintymiseksi Indiana Jonesina, sillä näyttelijällä oli tuolloin ikää jo 66 vuotta.

Lisää on kuitenkin tulossa. Seuraavaa Indiana Jones -seikkailua on jo pitkään kehitelty.

Toistaiseksi vielä nimetön Indiana Jones 5 ilmestyy kesällä 2023, jolloin Ford täyttää 81 vuotta.

Steven Spielberg on jättänyt ohjausvastuun James Mangoldille (Logan, Le Mans 66). Spielbergillä on elokuvassa kuitenkin sormensa pelissä tuottajana.

Kristallikallon valtakunta sai Episodin ensi-ilta-arviossa neljä tähteä.

”Pienet puutteet, kuten sivuosien esittäjät, logiikan ja uskottavuuden puute sekä juonen heppoisuus eivät pääse häiritsemään katselukokemusta, siitä meno ja meininki pitää huolen”, kirjoitti Jouni Vikman arviossaan toukokuussa 2008.

Elokuva sai myös paljon negatiivisia arvioita. Ehkä siksi onkin parempi, että Kristallikallon valtakunta ei jäänyt elokuvasarjan huipennukseksi, sillä fanit jäivät selvästi kaipaamaan vielä jotain parempaa.

Kristallikallon valtakunta esitetään Nelosella torstaina 1.12.2022 klo 21.00. Elokuva kuuluu myös Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa