Tänään tv:ssä: ”Hurmiollisen palkitseva loppuratkaisu” – Vuoden 2012 parhaita elokuvia lajityypistä riippumatta” 

IMDb-arvosana 7,0.

 

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2011 valmistunut kauhua ja komediaa yhdistelevä The Cabin in the Woods.

Mikään ja kukaan ei ole sitä miltä näyttää, kun genrensä klassiset osat pikkutarkasti purkanut ja purkittanut The Cabin in the Woods pääsee irti. Elokuva on kauhufaneille ehtaa fanikamaa ja muillekin yksittäisenä viihdepaukkuna toimiva teurastus.

Tarina kertoo pintapuolisesti viidestä nuoresta, jotka lähtevät syrjäiselle, hassujen agenttien valvomalle mökille. Heti elokuvan ensimmäinen kohtaus heittää soppaan kuitenkin jotain outoa, eikä Drew Goddardin (Cloverfield) ja Joss Whedonin (The Avengers) näkemys kauhugenren nykytilasta todellakaan jähmety aihionsa orjaksi.

Pinnaltaan elokuva on ennalta-arvattava ja siksi harvoin pelottava. Onneksi se ei ole elokuvan tarkoitus. Cabin tarjoaa useita hyviä nauruja ja tarkkasilmäisille katsojille jatkuvasti yksityiskohtia ja viittauksia genren perinteisiin, joko hahmoissa itsessään tai käytetyssä tekniikassa, kuten kuvakulmissa. Loppua kohden momentum-ruuvia kiristetään äärimmilleen hurmiollisen palkitsevaa loppuratkaisua varten.

The Cabin in the Woods on kerännyt erinomaiset arvostelut. Arvioita keräävällä Rotten Tomatoes -sivustolla se on saanut luokituksen 92-prosenttisesti tuore.

”Vuoden 2012 parhaita elokuvia lajityypistä riippumatta”, ylisti CNN:n arvostelija Tom Charity.

Pääosissa näyttelevät Chris Hemsworth, Richard Jenkins, Bradley Whitford ja Kristen Connolly.

Elokuva esitetään TV2-kanavalla sunnuntaina 16.05.2021 klo 21.00. Areenassa 30 päivää. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat