Tänään tv:ssä: Illan hirviöfantasia saattaa mennä monilta ohi – Elokuvan nimi voi kuulostaa oudolta, mutta siihen on selvä syy

IMDb-arvosana 7,5.

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2016 valmistunut Hirviön kutsu.

Patrick Nessin menestyskirjaan perustuvassa fantasiaelokuvassa koulupoika painii ongelmiensa, erityisesti äidin vakavan sairauden kanssa, ja löytää apua ikivanhan hirviöpuun hurjista keskiyön tarinoista.

Pääosia Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones ja Liam Neeson, joka esittää hirviön ääntä.

Hirviön kutsu sai Episodin ensi-ilta-arviossa kolme tähteä.

”Ohjaaja J.A. Bayona selvästi pitää surullisista ja siirappisista tarinoista: sekä Orpokoti että Selviytyminen kertoivat menetyksestä ja surusta. Vanhaan kunnon Hollywood-tyyliin hän heittäytyy tällä kertaa kuitenkin liian tunteelliseksi omaksi parhaakseen. Elokuva saa joko nyyhkyttämään lohduttomasti tunnin verran tai sitten se ärsyttää hieman”, arviossa kirjoitettiin.

Elokuva nähtiin Suomen teattereissa nimellä A Monster Calls. Ylen käytäntöihin kuuluu antaa elokuville suomenkielisiä nimiä, joten se nähdään televisiossa nimellä Hirviön kutsu, millä nimellä myös sen pohjana oleva kirja Suomessa ilmestyi.

Elokuvan suomalainen nimi saattaa kuitenkin hämätä katsojia, jotka muistavat sen alkuperäisellä nimellä. Kannattaa siis olla tarkkana ohjelmatietoja selatessa.

Hirviön kutsu esitetään Yle Teemalla perjantaina 30.10.2020 klo 21.15. Areenassa 13 päivää. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat