Tänään tv:ssä: Ilmestyikö kaikkien aikojen paras Batman-elokuva vuonna 1989? Monet ajattelevat edelleen niin

IMDb-arvosana 7,5.

8.11.2022 05:00

Tänään nähdään televisiossa Tim Burtonin ensimmäinen Batman-filmatisointi, joka valmistui vuonna 1989.

Pelkällä Batman-nimellä kulkevan elokuvan nimiroolia esittää Michael Keaton. Jokerin roolissa nähdään Jack Nicholson, joka miltei varastaa koko show’n.

Bruce Wayne viettää kaksoiselämää; toisessa elämässään hän on kartanossa hovimestarinsa Alfredin kanssa asuva miljonääri ja toisessa hän taistelee Gotham Cityn rikollisuutta vastaan Batmanina.

Batman saa vastaansa psykopaattisen Jokerin, joka haluaa päästä rikollisuuden huipulle. Pakkaa sekoittaa myös se, että Jokerilla on myös romanttisia aikomuksia Brucen tyttöystävän Vicky Valen suhteen.

Bruce tajuaa myös Jokerin liittyvän jotenkin hänen traagiseen lapsuuteensa.

Batman sai ensi-iltansa 23. kesäkuuta vuonna 1989, ja se oli suurmenestys. Se oli ensimmäinen elokuva, joka rikkoi sadan miljoonan dollarin rajan kymmenessä päivässä, ja se oli tuottoisin DC-kustantamon sarjakuviin perustuvista elokuvista vuoteen 2008 saakka, jolloin Yön ritari meni edelle.

Monet sarjakuvafanit pitävät edelleen tätä elokuvaa kaikkien aikojen parhaana Batman-elokuvana.

Kriitikoiden arviot olivat pääasiassa hyviä, vaikka jotkut pitivät elokuvaa liian synkkänä, mikä nykykatsojan mielestä voi tuntua oudolta.

Christopher Nolanin 2000-luvun Batmaneihen tai vuoden 2022 The Batmaniin verrattuna Burtonin elokuva ei tunnu erityisen synkältä, mutta tuolloin vertailukohtana olikin huomattavasti kepeämpi televisiosarja.

Batman esitetään nyt Subilla kahteen otteeseen:

  • Ti 08.11.2022 klo 21.00
  • La 12.11.2022 klo 23.50

Elokuva kuuluu myös HBO Maxin valikoimaan. Katso alta klippi elokuvasta.

Lisää luettavaa