Tänään tv:ssä: Ilmestyikö vuonna 2008 kaikkien aikojen kolmanneksi paras elokuva? Tästä on helppo olla samaa mieltä

Episodin tähdet ★★★★★

6.3.2024 05:00

Vuonna 2008 valmistunut Yön ritari on Christopher Nolanin Batman-trilogian toinen osa.

Ryöstäjäjoukko tunkeutuu mafian hallitsemaan pankkiin Gotham Cityssä. Suuremman rahasaaliin toivossa ryöstäjät alkavat tappaa toisiaan, ja suunnitelmansa mukaisesti ainoaksi eloonjääneeksi jää Jokeri (Oscarilla palkittu Heath Ledger), joka pakenee yksin rahojen kanssa.

Bruce Waynen sankaripersoona Batman (Christian Bale) on vakiinnuttanut asemansa poliisin avustajana. Bruce tapaa yleisen syyttäjän, Harvey Dentin (Aaron Eckhart), joka seurustelee Brucen läheisen lapsuudenystävän Rachel Dawesin (Maggie Gyllenhaal) kanssa.

Bruce vakuuttuu Dentin menestyvästä taistelusta rikollisuutta vastaan ja päättää hoitaa tämän varainkeruun. Yhdessä Dentin ja komisario James Gordonin (Gary Oldman) kanssa Batman päättää iskeä kerralla kaupunkia vaivaavaa rikollisuutta vastaan.

Yön ritarista tuli välitön klassikko ja jättihitti, joka rikkoi lippukassaennätyksiä. IMDb:n käyttäjien parhaiden elokuvien listalla se on tällä hetkellä sijalla kolme, mistä on helppo olla samaa mieltä.

”Kyseessä ei ole vain kaikkien Batman-elokuvien ykkönen, vaan myös paras sarjakuvasankarielokuva kautta aikojen”, kirjoitettiin Episodin arviossa, kun Yön ritari tuli ensi-iltaan heinäkuussa 2008.

Tuo määritelmä pitää monien mielestä edelleen paikkansa, vaikka Yön ritarin jälkeen on nähty todellinen supersankarielokuvien buumi, jota on ylläpitänyt etenkin Marvel-yhtiö.

Yön ritari esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ke 06.03.2024 klo 21.00, TV5
  • Pe 08.03.2024 klo 23.45, TV5
  • Su 10.03.2024 klo 21.00, Kutonen

Elokuvan vai tällä hetkellä katsoa seuraavista suoratoistopalveluista: HBO Max, Netflix, Prime Video, Viaplay. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa