Tänään tv:ssä: Ison budjetin katastrofiseikkailu nyt ensi kertaa Suomen kanavilla – ”Niin huono että silmiä kirvelee”

IMDb-arvosana 5,3.

Imastonmuutos runtelee maapalloa äärimmäisin sääilmiöin siinä määrin, että maailma yhdistää voimansa rakentaakseen koko planeetan kattavan sääsatelliittien verkon, joka ennakoi ja estää tuhoisia luonnonvoimia. Mutta kuten hömppäscifissä yleensä käy, teknologia muuttuu uhaksi.

Pian säätä muokkaavat satelliitit uhkaavat syöstä koko Telluksen maailmanlaajuisen tuhomyrskyn kouriin.

Mitä hölmöimmistä toiminta- ja fantasialeffoista jollain tavoin samastuttavia yleensä tekevä Gerard Butler ei tällä kertaa voi mitään tylsälle juonelle, tahmealle tarinankuljetukselle ja monesti nähdyille efekteille.

Geostormin ohjaaja Dean Devlin tunnetaan Ronald Emmerichin ohjaamien menestyksekkäiden katastrofielokuvien  tuottajana. Geostorm on aihealueineen ja tapahtumineen kuin uusinta vuoden 2004 sääspektaakkelista The Day After Tomorrow.

Mutta siinä missä  The Day After Tomorrow kaikessa typeryydessäänkin houkuttelee katsomaan sen yhä uudelleen, Devlinin ohjaustyössä yhdessäkin kerrassa uhkaa paikoin olla liikaa.

Episodin ensi-ilta-arviossa Geostorm sai kaksi tähteä.

”Mikäli valitset Geostormin, jätä odotukset teatterin aulaan, ripusta aivot narikkaan ja nauti elokuvasta, joka on niin huono että silmiä kirvelee”, Maria Lättilä kirjoitti.

Geostorm nähdään Suomen televison ensiesityksenä Subilla lauantaina 17.10.2020 klo 21.00 ja perjantaina 23.10.2020 klo 23.40. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat