Tänään tv:ssä: Jatko-osa miljardin dollarin hitille – Fantasiaseikkailussa efektit ottavat vallan

IMDb-arvosana 6,2.

3.11.2020 06:30

Tim Burtonin ohjaama Liisa ihmemaassa oli valtava hitti, joka tuotti yli miljardi dollaria. Vuonna 2010 valmistunut elokuva sai jatkoa kuusi vuotta myöhemmin elokuvalla Liisan seikkailut peilimaailmassa.

Burton on tänään esitettävässä jatko-osassa vain tuottajana. Ohjauksesta vastaa tällä kertaa Muppet-elokuvia ja muun muassa Ali G -sarjaa tehnyt James Bobin.

Liisan seikkailut peilimaailmassa esittelee Liisan (Mia Wasikowska), joka on kasvanut neuvokkaaksi sankariksi. Hän toimisi mieluummin merikapteenina kuin menisi naimisiin.

Uuden seikkailun myötä hän kohtaa jälleen Johnny Deppin esittämän Hatuntekijän, jonka perhe on pelastettava.

Liisan uusissa seikkailuissa on paljon hyvää: se on visuaalisesti kekseliäs ja moderni näkemys Lewis Carrollin tarinoista.

Siinä on tosin sama ongelma kuin ykkösosassakin: digitaalisissa efekteissä ei ole säästelty, mikä kääntyy elokuvaa vastaan. Ylenpalttiset tehosteet eivät näytä sadunomaisilta vaan keinotekoisilta.

Elokuvassa näyttelevät myös Anne Hathaway, Helena Bonham Carter ja Sacha Baron Cohen.

Liisan seikkailut peilimaailmassa esitetään Livillä tiistaina 03.11.2020 klo 21.00. Elokuva on katsottavissa myös Disney Plus -palvelussa. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa