Tänään tv:ssä: Tätä Suomen ensiesitystä ei pidä missata – Vuoden 2015 laatuelokuvasta vastaavat huipputekijät

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2015 valmistunut Steve Jobs.

Apple-pomon elämästä kertovassa elokuvassa nimiosaa esittävä Michael Fassbender ei ulkoisesti juuri muistuta Steve Jobsia. Fassbender on kuitenkin niin karismaattinen näyttelijä, että sillä ei ole väliä.

Elokuvan toinen suuri vahvuus on Aaron Sorkin, joka tunnetaan paitsi West Wingin ja Uutishuoneen luojana myös The Social Networkin käsikirjoittajana. Dialogi on Sorkinille ominaisesti monipolvista ja älykästä, ja sitä on paljon.

The Social Networkin ohjaajan David Fincherin piti jatkaa Sorkinin kanssa yhteistyötä, mutta tilalle tulikin toinen A-luokan tekijä, Oscar-palkittu Danny Boyle (Trainspotting, Slummien miljonääri), jolla onneksi on myös upea visuaalinen silmä ja taito pitää monimutkaisen tarinan langat käsissään.

Walter Isaacsonin elämäkertateokseen perustuva elokuva esittää Jobsin sekä älykkäänä tietokoneguruna että itsekkäänä paskiaisena, mutta hahmossa on myös syvyyttä, joka tuodaan esiin vaikean tytärsuhteen kautta.

Steve Jobs nähdään Suomen tv-ensiesityksenä TV5-kanavalla lauantaina 16.02.2019 klo 21.00. Uusinnat samalla kanavalla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 00.25 sekä tiistaina klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat