Tänään tv:ssä: Kaikkien aikojen parhaisiin kuuluva seikkailuelokuva – Olet todennäköisesti jo nähnyt sen, mutta aina voi katsoa uudestaan

Tänään nähdään televisiossa Kadonneen aarteen metsästäjät, jota voi hyvällä syyllä sanoa kaikkien aikojen parhaaksi seikkailuelokuvaksi.

Kadonneen aarteen metsästäjät on 1930-luvulle sijoittuva seikkailuelokuvan moderni klassikko, jossa arkeologi Indiana Jones etsii Raamatun Liiton arkkia kilpaa saksalaisten natsien kanssa. George Lucasin ideaan perustuva ja Steven Spielbergin ohjaama Kadonneen aarteen metsästäjät on yksi modernin elokuvan todellisista merkkiteoksista.

70-luvun amerikkalaisen elokuvan ihmelapsi Spielbergillä oli juuri takanaan ensimmäinen floppinsa 1941 (1979), kun hän ja Lucas päättivät seuraavana projektinaan elvyttää vanhojen seikkailuelokuvien perinnettä. Lopputuloksena oli täysosuma, jossa hieman James Bondin tapaan ympäri maailmaa eksoottisissa paikoissa seikkaileva, Harrison Fordin osuvasti henkilöimä seikkailija-arkeologi ryntää vaaratilanteesta toiseen vauhdikkaan hyväntuulisessa ja romanttisessakin hengessä.

Spielberg tuo tarinaan myös yliluonnollisen fantasian ja jopa kauhuelokuvan piirteitä menettämättä silti otettaan viihdyttävästä kokonaisuudesta. Vauhdikkaasta kohtauksesta toiseen siirrytään vertaansa vailla olevalla luontevuudella. Arkkiin liittyvä mytologia ja oudot voimat tekevät siitä erittäin onnistuneen ajojahdin kohteen, mikä osaltaan lisää tarinan kiehtovuutta ja mysteerin tuntua.

Kadonneen aarteen metsästäjät esitetään Nelosella maanantaina 24.06.2019 klo 21.00. Katso alta vauhdikas alkukohtaus.