Tänään tv:ssä: Taas pilattiin yksi kauhuklassikko – Uudelleenfilmatisointi ei kelpaa kuin juomapeliksi

IMDb-arvosana 4,9.

Kauhuklassikko Poltergeistin vuoden 2015 uudelleenfilmatisointi ei pärjää Tobe Hooperin alkuperäisteokselle missään suhteessa.

Koko perheen juttuja (Monsteritalo, Hehkuva kaupunki) aiemmin ohjannut Gil Kenan tekee hölmöstä pohjateoksesta tympeän laskelmoidun kummitusseikkailun, joka ei pelota, vaan turhauttaa.

Tuottajana on toiminut Evil Deadin luoja Sam Raimi, mutta siitä ei ole ollut apua.

Sam Rockwell on dorka ja ihan liian suulas isä, joka menettää työnsä ja muuttaa perheensä kanssa uuteen naapurustoon. Talo on pykätty vanhan hautausmaan päälle, ja riivaajahenki terrorisoi pian erityisesti perheen kuopuksen Madisonin (Kennedi Clements) kautta.

Tarina on tuttu vuoden 1982 elokuvan nähneille. Pienet lisätwistit tulevat 2010-luvun tekniikasta.

Dialogi on kamalaa, ja juoni kulkee visusti pohjatekstinsä määrittämillä raiteilla. On yllättävää tajuta, että käsikirjoituksesta vastaa Pulitzer-palkittu David Lindsay-Abaire (Rabbit Hole).

Visuaalisesti Poltergeist on sliipattu ja harmiton mainospotpuri. Juomapeliehdotus: hörppy aina kun tekijät esittelevät uutta automallia.

Poltergeistin voi nakata samalle kaatopaikalle, minne lähes jokainen muukin moderni kauhu-uudelleenfilmatisointi päätyy”, kirjoitti Niko Ikonen Episodin ensi-ilta-arviossa.

Poltergeist-uusintaversio esitetään Hero-kanavalla keskiviikkona 16.09.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat