Tänään tv:ssä: Klassinen salapoliisitarina sai uuden ilmeen  – Vuoden 2017 elokuvassa nähdään uskomaton tähtikaarti

Episodin tähdet ★★★★

18.3.2024 05:00

Agatha Christien Idän pikajunan arvoitus muistetaan entuudestaan vuoden 1974 elokuvana, ja murhamysteeri on nähty myös BBC:n Poirot-televisiosarjan erikoisjaksona.

Vuoden 2017 elokuvassa Kenneth Branagh sekä ohjaa että esittää Hercule Poirotia.

Idän pikajunan arvoitus vilisee tähtinäyttelijöitä, ja kaikki saavat elokuvassa oman tähtihetkensä. Valitettavasti yhteiskohtauksia ei kuitenkaan ole kuin pari, mikä myös syö osaltaan yleisjännitettä. On myös sääli, että lähes kaikki tietävät elokuvan loppuratkaisun, mutta sille ei luonnollisesti voi mitään.

Näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley ja Josh Gad.

Branaghin näkemys Christien kirjasta ja belgialaisesta mestarietsivästä poikkeaa aiemmista, mikä on sinänsä positiivista. Alkuperäisen tarinan tapahtumat sijoittuvat pääasiassa junan sisälle, mutta Branagh liikuttaa kameraa paljon komeissa maisemissa ja muissa ulkokuvissa.

Branaghin Poirot on yllättävän toiminnallinen ja ajaa epäiltyjä ase kädessä takaa kuin James Bond. Välillä elokuva lipsahtaa slapstickin puolelle ja mieleen tulee Vaaleanpunaisen pantterin komisario Clouseau.

Lopputulos on joka tapauksessa viihdyttävä ja tyylikäs jännäri, joka toimii toisellakin katsomiskerralla.

Idän pikajunan arvoitus sai jatkoa vuonna 2022 elokuvalla Kuolema Niilillä. Elokuvasarjan kolmas osa Venetsian aaveet tuli teattereihin syksyllä 2023.

Idän pikajunan arvoitus esitetään Subilla maanantaina 18.03.2024 klo 21.00. Elokuva löytyy myös Disney Plussasta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa