Tänään tv:ssä: Kulttisuosioon nousseen tieteistrilogian keskimmäinen osa on toteutettu viimeisen päälle

IMDb-arvosana 7,2.

9.11.2020 06:30

Matrix: Reloaded on elokuvatrilogian keskimmäinen osa, jossa konearmeija uhkaa ihmisten yhdyskunta Siionia, jonka kohtalo riippuu Keanu Reevesin esittämästä Neosta.

Tuomiopäivän kello alkaa tikittää Siionin ihmisille, kun käy ilmi että peräti 250 000 vartijarobotin armeija on ryhmittynyt kaupunkiin kohdistuvaan suurhyökkäykseen. Koneet aikovat ohittaa Siionin puolustuksen pureutumalla sen kimppuun suoraan maankuoren läpi.

Kun tilanne tajutaan, aikaa ei ole jäljellä enää paljoa: koneet saavuttavat Siionin 72 tunnin kuluessa, mikä on sekä Matrix Reloadedin että trilogian kolmannen osan Matrix Revolutionsin yhteenlaskettu aikajänne.

Neolla, Morpheuksella (Laurence Fishburne), Trinityllä (Carrie-Anne Moss) ja kumppaneilla on vain sen verran aikaa ryhtyä toimiin sekä reaalimaailmassa että etenkin Matrixissa välttääkseen ihmiskunnan lopullinen tuho.

Ensimmäisen Matrixin nähneelle Reloadedissa on paljon tuttua: paitsi elokuvan maailma ja sen lainalaisuudet, myös toimintajaksojen tyyli ja virtuositeetti. Elokuvan keskeisin elementti ovat sen toiminta- ja taistelukohtaukset. Niiden toteutus onkin tehty todella viimeisen päälle. Pitkään jatkuva moottoritietakaa-ajo on siitä loistava esimerkki.

Matrix Reloaded esitetään Subilla maanantaina 9.11.2020 klo 21.00. Toinen esitys lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 02.35. Katso alta ote takaa-ajokohtauksesta.

Lisää luettavaa