Tänään tv:ssä: Kumpi näyttelee huonommin, DiCaprio vai DiCaprio? Kumpikin ”palkittiin” tästä roolisuorituksesta

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1998 valmistunut Rautanaamio.

8.7.2018 06:30

Randall Wallacen ohjaustyö sijoittuu 1600-luvun Ranskaan. Alexandre Dumas’n tarinaan perustuvassa elokuvassa eletään loistokkuuden ja vielä suuremman epätoivon aikoja.

Kun Ranskan kuningas Ludvig XIV:n (Leonardo DiCaprio) kohtuuttomuus ylittää kaikki rajat ja hänen kansansa on nälkäkuoleman partaalla, eläkkeelle siirtyneet kolme muskettisoturia (John Malkovich, Gerard Depardieu ja Jeremy Irons) vannoo vapauttavansa salaperäisen, naamiota kantavan vangin, joka saattaa olla Ranskan ainoa toivo selviytyä.

Yksi kysymys kuitenkin jää avoimeksi: liittyykö heidän entinen toverinsa, legendaarinen d’Artagnan (Gabriel Byrne) muskettisoturien riveihin.

Rautanaamio ei saanut kovin hyviä arvosteluja, mutta se menestyi lippuluukuilla mukavasti. Kassavirtaa edesauttoi se, että DiCapriosta oli tullut edellisen elokuvansa Titanicin ansiosta maailman puhutuin nuori näyttelijä.

DiCaprio sai tosin roolityöstään Rautanaamiossa kovaa kritiikkiä. Huonoille elokuville omistetussa Razzie-gaalassa kaksoisroolia esittävä DiCaprio ”palkittiin” huonoimpana valkokangasparina.

Rautanaamio esitetään FOX-kanavalla sunnuntaina 08.07.2018 klo 21.00 ja tiistaina 10.07.2018 klo 22.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa