Tänään tv:ssä: ”Liian synkkä ja väkivaltainen” – Tästä elokuvastaan Steven Spielberg ei itse pidä

Indiana Jones -elokuvasarja pyörii jälleen televisiossa. Nyt vuorossa on toinen osa, vuonna 1984 valmistunut Indiana Jones ja Tuomion temppeli.

27.10.2017 06:27

Tällä kertaa huimapäinen tutkimusretki kuljettaa Indiana Jonesin (Harrison Ford) Aasiaan. Vaikka kyseessä on elokuvasarjan toinen osa, se sijoittuu vuotta ennen Kadonneen aarteen metsästäjien tapahtumia. Elokuva alkaa Kiinasta vuonna 1935, missä Indy kohtaa laulajatar Willie Scottin. Indiana, Willie ja Indyn apuri Short Round päätyvät Shanghaista intialaiseen kylään.

Tuomion temppelistä tuli elokuvasarjan synkin ja väkivaltaisin osa. Samoista syistä se on sarjan elokuva, josta Spielberg pitää vähiten. Spielberg on useita kertoja sanonut, että hän ei ole Tuomion temppeliin täysin tyytyväinen.

Ohjaaja Steven Spielberg on kertonut, että elokuvan synkkyyteen vaikutti hänen silloinen elämäntilanteensa, sillä hän oli tuohon aikaan juuri kokenut vaikean avioeron. Vaikka Spielberg ei pidä Tuomion temppeliä omana suosikkinaan, hän muistelee elokuvaa kuitenkin hyvällä, sillä Willietä näyttelevästä Kate Capshaw’sta tuli hänen uusi elämänkumppaninsa.

Tuomion temppeli esitetään Nelosella perjantaina 27.10.2017 klo 22.00. Katso alta kuuluisa kohtaus elokuvasta.

Lisää luettavaa