Tänään tv:ssä: Marvel-tähden toimintaleffa hyllytettiin kahdeksi vuodeksi – Pelättiin loukkaavan kiinalaisyleisöä, ja hyvästä syystä

Kasariklassikko Punaisen vaaran (Red Dawn, 1984) uusintaversio vuodelta 2012 nähdään illalla televisiosta.

12.3.2019 05:00

John Miliusin ohjaamassa alkuperäisessä elokuvassa kommunistijoukot valloittavat amerikkalaiskylän, ja joukko paenneita nuoria perustaa sissileirin läheiseen metsään.

Asetelmaa on Dan Bradleyn ohjaamassa Red Dawnissa päivitetty nykyaikaan, sillä neukkujen sijaan Yhdysvaltoja valloittavat Pohjois-Korean joukot.

Elokuvan tunnetuimmat näyttelijät ovat Marvelin Thorina nimeä tehnyt Chris Hemsworth, Nälkäpelistä tuttu Josh Hutcherson ja G.I. Joe: Kostossa nähty Adrianne Palicki. Myös Watchmen-elokuvassa velmuillut Jeffrey Dean Morgan on menossa mukana.

Elokuva filmattiin jo vuonna 2009, ja sen piti saada ensi-iltansa marraskuussa 2010. MGM-studion taloudellisten ongelmien takia elokuva hyllytettiin lähes kahdeksi vuodeksi.

Lisäksi viivästystä aiheutti elokuvaan tehtävät viime hetken muutokset. Alun perin elokuvan valloittajat olivat kiinalaisia, mutta Kiinan laajentuneen elokuvamarkkinan takia pahiksista tehtiinkin pohjoiskorealaisia, jotta potentiaaliset kiinalaiset lipunostajat eivät suuttuisi.

Red Dawn esitetään Hero-kanavalla tiistaina 12.03.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa