Tänään tv:ssä: Mikä meni vikaan? Odotettu scifiseikkailu sai surkeat arviot ja floppasi lippuluukuilla

IMDb-arvosana 6,5.

Luc Bessonin (Leon, The Fifth Element) ohjaama vuoden 2017 tieteiselokuva Valerian and the City of a Thousand Planets perustuu suosittuun sarjakuvaan.

Valerian (Dane DeHaan) ja Laureline (Cara Delevingne) tutkivat tuhannen planeetan kaupungin keskelle ilmaantunutta radioaktiivista vyöhykettä. Tilanne mutkistuu, kun tuntemattomat avaruusoliot sieppaavat komentaja Arun Filittin (Clive Owen).

Valerian sai surkeat arvostelut ja floppasi lippuluukulla, joten olisi liian helppoa vain sanoa sen olevan WTF ja EVKK. Monet kuitenkin odottivat tältä Pierre Christinin ja Jean-Claude Mézièresin sarjakuvaan pohjautuvalta avaruusoopperalta paljon. Viime vuosina on nähty paljon pöljiä avaruusoopperoita kuten Guardians of the Galaxy ja Thor: Ragnarök, jotka ovat räikeämpiä kuin Elton Johnin silmälasit. Mikä siis tässä meni vikaan?

Breaking Bad -sarjaa siteeraten: kyse on vain kemiasta. Tai pikemminkin sen puutteesta. Dane DeHaan on ehkä maailmankaikkeuden ainoa näyttelijä, joka kyllästyy rooliinsa kesken kohtauksen. Cara Delevingnen Laureline on olevinaan poikamainen mutta valittaa samalla, että hänen hameensa meni pilalle.

Kun kuuntelee heidän innotonta kinasteluaan, alkaa arvostaa The Fifth Elementiä entistä enemmän. Ehkä siksi, koska Milla Jovovich puhui siinä lähinnä pelkkää siansaksaa.

Valerian and the City of a Thousand Planets esitetään Nelosella sunnuntaina 11.04.2021 klo 21.00. Toinen esitys perjantain ja lauantain välisenä yönä 17.04.2021 klo 01.50.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut