Tänään tv:ssä: Miksi Elokuvasäätiö ei antanut tälle palkitulle elokuvalle rahaa? Palkintoja kahminut tarina syntyi talkootyönä

Elokuva syntyi vähin äänin kulissien takana.

Aleksi Salmenperän (Miehen työ, Häiriötekijä, Jättiläinen) ohjaaman elokuvan keskiössö on taiteilijapariskunta.

Laura Birn esittää näyttelijää nimeltä Pihla Sucksdorff, joka on lähellä kansainvälistä läpimurtoa. Hänen miehensä Eero Kaila (Tommi Korpela) taas on kirjailija, jonka uusi romaani ei ota syntyäkseen.

Pihlan raskaus mutkistaa urasuunnitelmia. Eero lähtee laivamatkalle etsimään kadonnutta luovuuttaan.

Molemmat päähenkilöt janoavat menestystä omalla tavallaan, mutta herää kysymys, miten paljon taiteilijan kannattaa uhrata oman uransa eteen. Siihen elokuva ei välttämättä anna suoraa vastausta, mutta se herättää paljon ajatuksia.

Tyhjiö syntyi vähin äänin ilman Elokuvasäätiön avustusta talkootyönä, kun Salmenperän toinen suunniteltu projekti ei saanutkaan tukea.

Tyhjiö ei kuitenkaan näytä miltään halpikselta, vaan se on visuaalisesti tyylikäs ja älykkäästi kirjoitettu draama.

Vaikka Elokuvasäätiö ei antanut projektille rahoitusta, elokuva sai erinomaiset arvostelut, ja se palkittiin Jussi-gaalassa parhaasta elokuvasta, ohjauksesta, leikkauksesta ja äänisuunnittelusta.

Tyhjiö esitetään TV1-kanavalla sunnuntaina 31.05.2020 klo 20.55. Uusinta maanantaina 01.06.2020 klo 22.05. Areenassa 29 päivää. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut