Tommi Korpela ja Laura Birn esittävät pariskuntaa Aleksi Salmenperän elokuvassa, jota on tehty vähin äänin kulissien takana

Laura Birn ja Tommi Korpela esittävät pääosia Aleksi Salmenperän uudessa elokuvassa Tyhjiö.

15.6.2018 13:00

Aleksi Salmenperän (Lapsia ja aikuisia, Miehen työ, Häiriötekijä, Jättiläinen) ohjaama ja käsikirjoittama Tyhjiö on kulissien takana valmisteltu itsenäinen tuotanto. Tuotantoyhtiö Bufon tiedotteen  mukaan Tyhjiö on ”pirullisen hauska kuvaus parisuhteista, taiteesta ja menestyksen hinnasta”.

Elokuva kertoo Laura Birnin esittämästä näyttelijästä, joka on kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Hänen miehensä on Tommi Korpelan esittämä kirjailija, joka painii luomistuskissa.

Salmenperä on tehnyt elokuvaa samanaikaisesti elokuviensa Häiriötekijä (2015) ja Jättiläinen (2016) kanssa. Helsingin Sanomien haastattelussa Salmenperä kertoo, että hänen piti alun perin tehdä aivan toisenlainen elokuva. Juha Jokelan Fundamentalisti-näytelmään perustuva elokuvaprojekti ei kuitenkaan saanut Elokuvasäätiön tuotantotukea, joten syntyikin Tyhjiö, joka toteutettiin lähes kokonaan talkootyönä.

”Aloimme tehdä Tyhjiötä läheltä omaa elämänpiiriämme ja omia ammatillisia kokemuksiamme. Tyhjiö on tehty tuotannollisesti riippumattomasti ja vain ja ainoastaan rakkaudesta elokuvaan maustettuna kroonisella aikaansaamisen pakolla”, Salmenperä kertoo tiedotteessa.

Birnin ja Korpelan lisäksi elokuvassa näyttelevät muun muassa Hannu-Pekka Björkman. Matleena Kuusniemi, Minna Haapkylä, Kaija Pakarinen, Kari Heiskanen ja Pihla Viitala.

Tyhjiö saa ensi-iltansa syksyllä 2018. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa