Tänään tv:ssä: Mitä yhteistä on Harrison Fordilla ja klassisella lautapelillä? Vuoden 1993 elokuvaan liittyy erikoinen Suomi-yhteys

IMDb-arvosana 7,8.

20.11.2023 06:30

Vuonna 1993 valmistunut Takaa-ajettu (The Fugitive) perustuu samannimiseen 1960-luvun televisiosarjaan.

Jo klassikoksi muodostuneen jännityselokuvan tähtenä nähdään Harrison Ford yhdessä parhaista rooleistaan. Hän esittää vaimonsa murhasta syyttömästi tuomittua kirurgia, tohtori Richard Kimbleä.

Sankarimme perään lähtee esittämä liittovaltion poliisi, jota esittää roolistaan sivuosa-Oscarin saanut Tommy Lee Jones.

Ohjauksesta vastaa Andrew Davis (Kaappaus merellä, Sivulliset uhrit). Muissa rooleissa nähdään Sela Ward, Julianne Moore, Joe Pantoliano ja Andreas Katsulas.

Takaa-ajettu-elokuvalla ja sen esikuvana olleella televisiosarjalla on hauska yhteys suomalaisille tuttuun Kimble-peliin.

Tarina juontaa juurensa 1960-luvulle. Kimble on suomalainen versio amerikkalaisesta pelistä nimeltä Trouble. Siinä heitetään noppaa painamalla muovikupua ja yritetään saada pelinappulat kotipesään.

Kun peli haluttiin tuoda Suomeen, sille piti keksiä sopiva nimi, koska Trouble kuulosti suomalaiseen suuhun liian hankalalta.

Tuolloin Suomen televisiossa esitettiin suosittua Takaa-ajettu-sarjaa, jonka päähenkilö oli vaimonsa murhasta syyttömänä tuomittu Richard Kimble.

Koska myös Trouble-peli oli eräänlaista takaa-ajoa, pidettiin Kimble-nimeä sopivana pelille, ja nimi oli kaiken lisäksi tuttu monille television katsojille.

Takaa-ajettu esitetään nyt Subilla kahteen otteeseen:

  • Ma 20.11.2023 klo 21.00
  • La 25.11.2023 klo 22.45

Katso alta vauhdikas kohtaus junan ja bussin törmäyksestä.

Lisää luettavaa