Tänään tv:ssä: Mustaakin mustempi komedia on täynnä kieroutuneita ihmissuhteita ja väkivaltaisia purkauksia

IMDb-arvosana 6,2.

David Cronenbergin viimeisin ohjaustyö Maps to the Stars. on kiero satiiri Hollywoodista.

Yllättävää, kyllä se on ensimmäinen elokuva, jonka Cronenberg on kuvannut Yhdysvalloissa.

Mia Wasikowskan esittämä Agatha on palovammoja ihoonsa saanut nuori nainen, joka saapuu Hollywoodiin ja kohtaa Robert Pattinsonin esittämän limusiinikuskin.

Asetelmasta tulee erikoinen mielleyhtymä Cronenbergin edelliseen elokuvaan Cosmopolis (2012), jossa Pattinson istui koko ajan limusiinin takapenkillä.

Seuraa unenomainen kiertoajelu Hollywoodissa, johon liittyy 13-vuotias lapsitähti, uransa ehtoopuolella oleva näyttelijätär (Julianne Moore) sekä John Cusackin ja Olivia Williamsin esittämän pariskunnan insestinen suhde.

Cronenbergin elokuva on aina tapaus, ja Maps to the Stars on Cronenbergiä parhaimmillaan. Henkilöhahmojen ihmiskohtalot kietoutuvat toisiinsa painajaismaisella tavalla.

Kieroutuneita ihmissuhteita, väkivaltaisia purkauksia ja syviä psykologisia ulottuvuuksia sisältävä tarina ei todellakaan naurata ääneen, mutta silti se on myös komedia.

Painajaismainen mutta samalla mustaa huumoria sisältävä visio Hollywoodista on läheistä sukua paitsi David Lynchin Mulholland Drivelle myös Robert Altmanin The Playerille.

Maps to the Stars esitetään Hero-kanavalla keskiviikkona 30.09.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat