Tänään tv:ssä: ”Naurattaa toisellakin katsomiskerralla!” – Ehkä tämän vuosituhannen hauskin komedia!

Episodin tähdet ★★★★

24.6.2024 06:30

Kankkunen, krapula, kanuuna, krabbis, kohmelo, dagen efter jne.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta kaikki ne liittyvät ylettömään alkoholin käyttöön.

Vuoden 2009 menestyskomedia Kauhea kankkunen on hillittömän hauska elokuva, joka sai parikin jatko-osaa, mutta ne eivät ole yhtä hyviä kuin jo klassikoksi muodostunut ykkösosa.

Ohjaaja Todd Phillips kääntää kuluneen kuvion ylösalaisin ja kertoo kaverusten kommellukset pääosin takautumina, muistikuvia krapulassa kaivaen.

Las Vegasiin lähtevästä polttariporukasta kertova uskomaton komediaseikkailu on yksi 2000-luvun hauskimpia elokuvia – ellei jopa tämän vuosituhannen hauskin.

Tarkista asia itse televisiosta, ellet ole jo nähnyt. Ja vaikka olisitkin, niin elokuva naurattaa varmasti toisellakin kerralla.

Bradley Cooper on uskottava Phil, vähän takakireä opettaja, ja Ed Helms liikuttavan naiivi hammaslääkäri Stu, jota itsetunto-ongelmat kampittavat toistuvasti.

Porukan sydän on Zach Galifianakisin esittämä Alan – karhumaisen kaverin sydän on paikallaan, vaikka hyvät tarkoitusperät sysäävätkin liikkeelle koko painajaisen. Justin Barthan Doug jää kvartetissa taka-alalle mutta se istuu vahvan apen perheeseen tulevalle sulhasmiehelle.

Jon Lucas ja Scott Moore satsaavat käsikirjoituksessaan kontrasteihin. Kankkusessa nauretaan paitsi nelikon toilailulle, myös absurdeille tilanteille.

Uima-altaaseen kuseminen, hampaan irti kiskominen ja pikavihkiminen saavat rinnalleen kanan hotellihuoneessa, tiikeriään peräävän Mike Tysonin ja roisin The Dan Bandin, joka tykittää hääväelle sensuroimattoman version räptähti 50 Centin suorasukaisesta Candy Shop -hitistä.

Kauhea kankkunen esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ma 24.6.2024 klo 21.00, TV5
  • Pe 28.6.2024 klo 18.40, TV5
  • Su 30.6.2024 klo 21.00, Kutonen

Elokuva löytyy myös Viaplaysta ja Prime Videosta. Katso alta maistiaisiksi hupaisa kohtaus, jossa kokeillaan tyrmäysasetta.

Lisää luettavaa