Tänään tv:ssä: ”Niin huono että silmiä kirvelee” – Toimintaseikkailun ajaksi kannattaa ripustaa aivot narikkaan

IMDb-arvosana 5,3.

Ilmastonmuutos runtelee maapalloa äärimmäisin sääilmiöin siinä määrin, että maailma yhdistää voimansa rakentaakseen koko planeetan kattavan sääsatelliittien verkon, joka ennakoi ja estää tuhoisia luonnonvoimia. Mutta kuten hömppäscifissä yleensä käy, teknologia muuttuu uhaksi.

Pian säätä muokkaavat satelliitit uhkaavat syöstä koko Telluksen maailmanlaajuisen tuhomyrskyn kouriin.

Mitä hölmöimmistä toiminta- ja fantasialeffoista jollain tavoin samastuttavia yleensä tekevä Gerard Butler ei tällä kertaa voi mitään tylsälle juonelle, tahmealle tarinankuljetukselle ja monesti nähdyille efekteille.

Geostormin ohjaaja Dean Devlin tunnetaan Ronald Emmerichin ohjaamien menestyksekkäiden katastrofielokuvien  tuottajana. Geostorm on aihealueineen ja tapahtumineen kuin uusinta vuoden 2004 sääspektaakkelista The Day After Tomorrow.

Mutta siinä missä  The Day After Tomorrow kaikessa typeryydessäänkin houkuttelee katsomaan sen yhä uudelleen, Devlinin ohjaustyössä yhdessäkin kerrassa uhkaa paikoin olla liikaa.

Episodin ensi-ilta-arviossa Geostorm sai kaksi tähteä.

”Mikäli valitset Geostormin, jätä odotukset teatterin aulaan, ripusta aivot narikkaan ja nauti elokuvasta, joka on niin huono että silmiä kirvelee”, Maria Lättilä kirjoitti.

Geostorm esitetään Subilla maanantaina 27.09.2021 klo 21.00. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat