Tänään tv:ssä: Olet varmasti nähnyt tämän kasarikomedian klassikon, mutta se naurattaa edelleen – ”Kestänyt aikaa ihmeen hyvin”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1988 valmistunut komedia Mies ja alaston ase.

Jim Abrahams sekä David ja Jerry Zucker suoltivat suosikkikomedioita 1970- ja 1980-luvuilla. Vaikka lyhytikäiseksi jäänyt poliisisarjaparodia Police Squad! (1982) ei yltänyt Hei me lennetään! (1980) -hitin sukseeseen, siitä spinnattiin Mies ja alaston ase (The Naked Gun) -leffatrilogia, jonka ensimmäinen osa esitetään tänään.

Leslie Nielsenin pölhö etsivä Frank Drebin, hottis Jane Spencer (Priscilla Presley) ja todellisuudessa vankilaan päätyneen O. J. Simpsonin näyttelemän Nordbergin kaltaiset sivuhahmot kiihdyttivät sketsipotpurit parhaimmillaan huimille kierroksille.

Mies ja alaston ase on klassinen kasarikomedia, ja se on kestänyt aikaa ihmeen hyvin. Rytmi yllättää sähäkkyydellään ja peruskaava toimii: sekoitus övereitä hahmoja, leffaviittauksia ja slapstickistä juontuvaa tohelointia naurattaa edelleen. Samalla Drebinin rikostenselvittelystä saa tarkan kuvan huumorikäsityksen muuttumattomuudesta: roolimalleilla ja auktoriteeteilla pilailu toistuvat tämänkin päivän komedioissa.

Mies ja alaston ase esitetään Nelosella lauantaina 16.03.2019 klo 22.00. Katso alta klippi elokuvasta.