Tänään tv:ssä: Onko tämä Harrison Fordin viimeinen esiintyminen ikonisessa roolissa? Ei välttämättä, odota vielä muutama vuosi

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2008 valmistunut Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta.

19.10.2018 05:00

Arkeologisankari Indiana Jones (Harrison Ford) suuntaa yhdessä moottoripyöräilijänuorukaisen (Shia LaBeouf) kanssa Etelä-Amerikkaan legendaarisen kristallikallon jäljillä. Aarteen joutuminen vääriin käsiin voisi saattaa maailmanrauhan vaakalaudalle.

Monet ajattelivat elokuvan ilmestyttyä, että se jää Harrison Fordin viimeiseksi esiintymiseksi Indiana Jonesina, sillä näyttelijällä oli tuolloin ikää jo 66 vuotta. Lisää on kuitenkin tulossa. Ford on lupautunut jatkamaan seikkailijan roolissa, ja seuraavaa Indiana Jones -seikkailua on jo pitkään kehitelty.

Viimeisimmän tiedon mukaan Indy 5 ilmestyy vuonna 2021, jolloin Fordilla olisi 79-vuotias. Saa tosin nähdä, valmistuuko elokuva siihenkään mennessä. Ohjaaja Steven Spielbergillä on ollut tapana siirtää projekteja, kun jotain muuta mielenkiintoista on tullut näköpiiriin.

Kristallikallon valtakunta sai Episodin ensi-ilta-arviossa neljä tähteä. Pienet puutteet, kuten sivuosien esittäjät, logiikan ja uskottavuuden puute sekä juonen heppoisuus eivät pääse häiritsemään katselukokemusta, siitä meno ja meininki pitää huolen, kirjoitti Jouni Vikman arviossaan toukokuussa 2008.

Kristallikallon valtakunta esitetään Nelosella perjantaina 19.10.2018 klo 22.00. Uusinta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 00.50. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia