Tänään tv:ssä: Oscar-voittaja, jota kriitikot inhoavat – Ohjaaja ja päätähti nauroivat matkalla pankkiin

Tänään nähdään televisiossa kuusi Oscaria voittanut menestyselokuva Forrest Gump vuodelta 1994.

AOP

Nimiroolia esittävälle Tom Hanksille toisen peräkkäisen Oscarin tuonut elokuva kertoo miehestä, joka tarkkailee maailmaa omintakeisella tavallaan ja sotkeutuu kuin sattumalta mukaan lukuisiin maailmanhistoriaa määrittäviin tapahtumiin.

Gumpin koskettavassa elämässä ovat vuorotellen läsnä muun muassa Vietnamin sota, Elvis, presidentti Nixon ja omintakeinen kalabisnes. Hanksin ohella elokuvassa näyttelevät Robin Wright ja Gary Sinise.

Elokuvalla on edelleen paljon faneja, ja se on esimerkiksi IMDb:n kaikkien aikojen elokuvien listalla sijalla 12. Elokuvasta on tullut tosin myös monien elokuvakriitikoidenja muiden kriittisten katsojien kestoinhokki. Tom Hanksin roolisuoritusta pidetään ärsyttävänä ja koko leffaa yhtenä huonoimmista Oscar-voittajista.

Kiistatonta on kuitenkin se, että Forrest Gumpista tuli valtava menestys.

Elokuva toi Hanksille ja ohjaaja Robert Zemeckisille maineen lisäksi myös valtavasti rahaa. Molemmat saivat paitsi Oscar-palkinnot myös arviolta 40 miljoonan dollarin tilipussin. Kumpikin oli tehnyt sopimuksen siitä, että normaalin palkkion lisäksi heille kuuluu prosenttiosuus elokuvan lipputuloista. Ei huono diili.

Forrest Gump nähdään Nelosella perjantaina 21.02.2020 klo 21.30. Katso alta kooste parhaista Forrest Gump -sitaateista.