Tänään tv:ssä: Oscar-voitto ja yli miljardin dollarin lipputulot – Vuoden 2016 hittileffa oli menestys kaikilla rintamilla

IMDb-arvosana 8,0.

Vuonna 2016 valmistunut Disney-tuotanto Zootropolis – eläinten kaupunki kertoo paikasta jossa isot ja pienet, saalistajat ja saaliseläimet elävät rinnakkain sulassa sovussa.

Mutta kun idealistinen, poliisiksi kouluttautunut puputyttö saapuu metropoliin, hän havaitsee etteivät ennakkoluulot ja lokerointi ole kadonneet juurikaan pintaa syvemmälle.

Kun jotkut petojen sukua olevat eläimet vajoavat esi-isiensä käyttäytymismalleihin, ottavat vanhat pelot ja vihat vallan. Jänöetsivän on voitettava omat ennakkoluulonsa ja liittouduttava lain rajamailla liikkuvan ketun kanssa pelastaakseen yhteisön.

Zootropolis  yhdistää moderneja teemoja ikiaikaisiin eläintarinoihin. Samalla se leikittelee eläinten ja ihmisten rinnastuksilla ja kaiken kokoisten olentojen maailman kokoristiriidoilla. Sen jännittävä ja värikäs seikkailu suorastaan tempaisee mukaansa.

Zootropolisista tuli valtava maailmanlaajuinen hitti, joka keräsi yli miljardin dollarin lipputulot. Se oli myös arvostelumenestys, joka palkittiin parhaan animaatioelokuvan Oscarilla ja monilla muilla palkinnoilla.

Suomenkielisissä äänirooleissa esiintyvät Iina Kuustonen, Saana Norra, Waltteri Helisalo, Veeti Kallio ja Ilkka Villi.

Zootropolis esitetään Nelosella perjantaina 02.04.2021 klo 11.50. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat