Tänään tv:ssä: Parhaita elokuvia omassa lajissaan – Ei esitetty Suomen teattereissa

Tänään nähdään televisiosa vuonna 2011 valmistunut Margin Call.

J.C. Chandorin (Väkivallan vuosi) esikoisohjaus on Wall Street -elokuvien parhaimmistoa. Vuoden 2008 talouskriisin alkuhetkiin sijoittuva draama kuvaa kitkerään sävyyn rahamaailman sieluttomuutta. Raha viettelee, vieraannuttaa ja tekee pohjattoman kyyniseksi.

Nimettömäksi jäävässä sijoituspankissa kuohuu. Nuori analyytikko Peter Sullivan (Zachary Quinto) on saanut käsiinsä todisteita siitä, että yhtiön osakkeiden arvo voi romahtaa millä hetkellä hyvänsä. Tulenarka tieto kiirii pian johtoportaaseen. Kriisi purkautuu huippujohtaja John Tuldin (Jeremy Irons) rajuun päätökseen.

Margin Call on tarkasti käsikirjoitettu, pitkälle hiottu elokuva, joka olisi jäänyt hengettömäksi ilman taitavia näyttelijöitä. Kevin Spacey on ristiriitainen analyytikkoyksikön johtaja Sam Rogers.

Irons on loistava johtaja Tuldin roolissa. Jäänviileä finanssinero ei epäröi uransa vaikeimpanakaan päivänä nautiskella kiireettömästi pihvistä ja punaviinistä.

Margin Call jäi Suomessa vaille teatterilevitystä ja ilmestyi meillä vain tallenteena. Elokuva esitetään Hero-kanavalla sunnuntaina 9.12.2018 klo 23.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat