Tänään tv:ssä: Rankka elokuva vie katsojan läpi helvetin – Päätähtenä loistaa Emma Watson

IMDb-arvosana 7,1.

Saksalaisgraafikko päätyy kidutettavaksi ja vangitaan syrjäiseen siirtolaan Chilen sotilasvallankaappauksessa. Miehen naisystävä pestautuu samaan paikkaan rakkaansa pelastaakseen.

Colonia Dignidad ei kuitenkaan ole mikä tahansa kollektiivi vaan kulttijohtaja Paul Schäferin pyörittämä kidutuskeskus, jossa viattomia käytetään hyväksi kaikin tavoin uskonnon varjolla.

Ohjaaja Florian Gallenberger tarkastelee tositapahtumiin perustuvassa elokuvassaan vuoden 1973 tapahtumia inhorealistisesti.

Saksalaisten perustama siirtola on kuin keskitysleiri. CIA:n tukema kenraali Augusto Pinochetin juntta lakeijoineen näytetään uutiskatkelmien ja dramatisoitujen jaksojen valossa hirviönä, jonka menetelmät ovat identtiset natsien kanssa.

Vuonna 2015 valmistuneen Colonian tähtenä loistaa Emma Watson. Hän vakuuttaa Lenana, joka tekee kaikkensa päämääränsä saavuttaakseen.

Daniel Brühl käy uskottavasti läpi helvetin, ja Mikael Nyqvist kuvottaa pikkupoikia hiplaavana Piuksena, kolonian hirviömäisenä itsevaltiaana ja jumalana luomassaan taivaassa.

Colonia nähdään FRII-kanavalla torstaina 24.06.2021 ja lauantaina 26.06.2021 klo 22.55. Katso traileri alta.

YouTube video