Tänään tv:ssä: Sadan miljoonan dollarin tieteisleffa karahti pahasti kiville – ”Toteutus karkaa otteesta jo kättelyssä”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut Transcendence, jonka pääosaa esittää Johnny Depp.

Johnny Deppin esittämä tiedemies luo tekoälyn, joka ylittää kaikki aiemmat innovaatiot. Vastustajat epäilevät kuitenkin, että sovelluksen hyödyntäminen voi johtaa arvaamattomiin seurauksiin paitsi moraalisesti, myös yhteiskunnallisesti. Terrori-isku ajaa lopulta neron ratkaisuun, jota hän ei itsekään suunnitellut.

Arviolta sadan miljoonan dollarin budjetilla tuotettu Transcendence oli pettymys lippuluukuilla, ja se sai huonot arvostelut.

”Christopher Nolanin kuvaajana pätevöitynyt Wally Pfister tarttuu kiperään ja ajankohtaiseen aiheeseen esikoisohjauksessaan, mutta toteutus karkaa otteesta kuitenkin jo kättelyssä”, kirjoitettiin Episodin dvd-arviossa.

”Pfister paljastaa synkän lopputuloksen alkukuvissa, ja kömpelö käsikirjoitus kampittaa takautumana kerrottua tarinaa kautta linjan. Epäloogiset käänteet ja tolkuton loppurutistus militaristisine pullisteluineen viimeistelevät kiehtovan konseptin uppoamisen. Vastaava haparointi rasittaa myös henkilöohjausta. Tähdet moneen mukautuvasta Johnny Deppistä yhtä lailla yleensä duuninsa tyylillä hoitaneeseen Morgan Freemaniin hapuilevat tempoilevissa rooleissaan pääosin eksyksissä”, arviossa sanottiin.

Jos haluat heikoista arvosteluista huolimatta katsoa Transcendencen, niin se esitetään Nelosella maanantaina 23.09.2019 klo 22.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat