Tänään tv:ssä: Hollywood-hitin kulissien takana syntyi salasuhde, joka aiheutti tähtiparin eron

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Lumikki ja metsästäjä.

Walt Disneyn vuonna 1937 julkaisema Lumikki ja seitsemän kääpiötä ei ole ensimmäinen klassikkosadun filmatisointi, mutta niistä ehdottomasti kuuluisin ja suosituin. Vuosisatoja vanha eurooppalainen taru on filmattu kaikkiaan kymmenkunta kertaa, ja tälle vuodelle on osunut peräti kaksi uudelleentulkintaa. Vuoden 2012 Hollywood-versio yrittää löytää satuun vielä uuden ja ennen näkemättömän näkökulman.

Sadussa Lumikin kauneudesta kateellinen ilkeä kuningatar lähettää tytön metsään. Mukaan lähetetään metsästäjä, jolle on annettu käskyksi tappaa Lumikki ja tuoda todisteeksi tämän sydän kuningattarelle. Metsästäjä kuitenkin säälii tyttöä ja päästää tämän pakenemaan metsään. Elokuvassa metsästäjästä on tehty yksi päähenkilöistä. Julmaa äitipuoltaan pelottavaan metsään paenneen tytön perään lähetetty kirveen heiluttelija ryhtyykin tämän suojelijaksi ja kouluttajaksi. Lumikin ja hänen uusien liittolaistensa tavoitteena on ilkeän kuningattaren kukistaminen lopullisesti.

Metsästäjänä nähdään Thor-supersankarin roolista tuttu Chris Hemsworth. Lumikkia esittää Twilightista tuttu Kristen Stewart, ja ilkeä kuningatar on Charlize Theron (Prometheus, Mad Max: Fury Road).

Lumikki ja metsästäjä oli taloudellinen menestys, mutta sitä varjosti Kristen Stewartin salasuhde elokuvan ohjaajan Rupert Sandersin kanssa. Stewart seurusteli tuolloin Twilight-vastanäyttelijänsä Robert Pattinsonin kanssa, ja syrjähypystä syntyi julkinen skandaali, joka aiheutti Twilight-tähtiparin eron.

Lumikki ja metsästäjä esitetään TV5-kanavalla maanantaina 27.02.2017 klo 22.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat